Nieuws
Recepten & Nieuwtjes
Nieuws
Recepten & Nieuwtjes
Nieuws
Recepten & Nieuwtjes

Recepten

Pittige Gamba’s in knoflook roomsaus

4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Marineer de schoongemaakte gamba’s in een mengesel van peper en zout, 2 eetlepels olie, theelepel chiliolie en 2 tenen knoflook. Dit mag al een aantal uren van te voren.

Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten.

Voeg de chilipeper ,de knoflook en het gesnipperde uitje toe en roerbak 1 tot 2 minuten.

tomatenpuree toevoegen.

Giet de wijn en de wiskey erbij en voeg de bouillon toe.
Laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.
Crème fraîche erdoor.
Theelepeltje mosterd
Drupje worchestersaus
Verse gember
Drupje citroensap
Peper, zout

Proeven !!!

Bak de gamba’s op hoog vuur kort tot ze roze kleuren. Even op bbq zijn ze ook heerlijk!
Doe de saus in kleine kommetjes of bordjes en leg de gamba’s erop. Maak af met wat platte peterselie.
Lekker met wat stokbrood om in de saus te dopen, en een frisse salade.

Combineer dit gerecht met een heerlijke Verdeca van het wijnhuis Ionis uit Italië!

Pittige Gamba’s in knoflook roomsaus

4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Marineer de schoongemaakte gamba’s in een mengesel van peper en zout, 2 eetlepels olie, theelepel chiliolie en 2 tenen knoflook. Dit mag al een aantal uren van te voren.

Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten.

Voeg de chilipeper ,de knoflook en het gesnipperde uitje toe en roerbak 1 tot 2 minuten.

tomatenpuree toevoegen.

Giet de wijn en de wiskey erbij en voeg de bouillon toe.
Laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.
Crème fraîche erdoor.
Theelepeltje mosterd
Drupje worchestersaus
Verse gember
Drupje citroensap
Peper, zout

Proeven !!!

Bak de gamba’s op hoog vuur kort tot ze roze kleuren. Even op bbq zijn ze ook heerlijk!
Doe de saus in kleine kommetjes of bordjes en leg de gamba’s erop. Maak af met wat platte peterselie.
Lekker met wat stokbrood om in de saus te dopen, en een frisse salade.