
Beste Lovely Winelover,
Het einde van het jaar nadert en ieder jaar is dat toch weer een bijzondere periode van het jaar. Altijd een kleine terugblik en ook weer nadenken over wat we het jaar erop anders of hetzelfde gaan doen. Lovely wines kijkt met trots terug op het eerste jaar samenwerking tussen Joan en Carmen. Allebei met eigen expertise en kennis hebben we een heel mooi eerste jaar gemaakt! Met veel vreugde kijken we terug op de online proeverijen, onze live proeverijen en de uitbreiding van ons wijn assortiment. Helaas hebben we door Corona niet de grote zomer proeverij kunnen organiseren en hebben we minder live met elkaar kunnen doen. Dit gaan we in 2022 allemaal weer goed maken met jullie; we zitten vol nieuwe plannen voor het komende jaar, dus hou ons in de gaten!
December is wel een van onze favoriete maanden. Bij alle feestelijkheden horen ook veel feestelijke dranken… en daar houden wij toch wel van ! Voor bij het kerstdiner hebben we een mooi assortiment voor jullie samengesteld en hebben we een kerstdiner box, kant en klaar voor het kerstdiner. Natuurlijk kun je zelf ook kijken in onze webwinkel. Mocht je niet vinden wat je zoekt of wil je advies hebben van ons, stuur gerust een mail of neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.
Wij gaan 2021 afsluiten met bubbels en proosten op een mooi, goed en gezond 2022 met nog veel meer mooie momenten!
Proost
Joan en Carmen
Recepten
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en rode wijnsaus
4 personen
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukken
- 500 gram Pastinaak
- 300 ml volle melk
- 150 ml slagroom
- 4/5 tenen knoflook
- Tijm
-
1 aardappel
- Peper en zout
- Rode wijn
- twee eetlepels rode jam
- boullionblokje
- Honing
Bereiding
Laat de hertenbiefstukken minstens een uur rusten buiten de koelkast.
Zet een pannetje op met rode wijn, een bouillonblokje en jam. Voeg tijm en honing toe en laat inkoken. Dit duurt lang.
Snijd de pastinaak, knoflook, een groot deel van de tijm en de aardappel in blokjes en zet het op met melk en slagroom op een laag pitje. Zorg dat de melk niet overkookt. Zodra het gaat is pureren en op smaak maken met peper en zout.
Bak de hertenbiefstukken en laat deze even rusten in aluminiumfolie. Serveer de biefstuk en puree met rode wijn saus.
Combineer dit gerecht met een heerlijke Primitivo van het wijnhuis Ionis uit Italië!
Pittige Gamba’s in knoflook roomsaus
4 personen
Ingrediënten
- 750 g rauwe gamba’s gepeld en schoongemaakt
- 3 ansjovisfilets
- 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 3 druppels citroensap
- 2 el wiskey
- 125 ml witte wijn
- 125 ml kippenbouillon
- Bekertje crème fraîche
- 3 el olijfolie
- 1 tl Chiliolie
- 2 el bladpeterselie gesneden
- 1 chilipeper, fijngesnipperd
- Verse gember naar smaak
- peper en zout
Bereiding
Marineer de schoongemaakte gamba’s in een mengesel van peper en zout, 2 eetlepels olie, theelepel chiliolie en 2 tenen knoflook. Dit mag al een aantal uren van te voren.
Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten.
Voeg de chilipeper ,de knoflook en het gesnipperde uitje toe en roerbak 1 tot 2 minuten.
tomatenpuree toevoegen.
Giet de wijn en de wiskey erbij en voeg de bouillon toe.
Laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.
Crème fraîche erdoor.
Theelepeltje mosterd
Drupje worchestersaus
Verse gember
Drupje citroensap
Peper, zout
Proeven !!!
Bak de gamba’s op hoog vuur kort tot ze roze kleuren. Even op bbq zijn ze ook heerlijk!
Doe de saus in kleine kommetjes of bordjes en leg de gamba’s erop. Maak af met wat platte peterselie.
Lekker met wat stokbrood om in de saus te dopen, en een frisse salade.
Combineer dit gerecht met een heerlijke Verdeca van het wijnhuis Ionis uit Italië!